projekt: Tomasz Jedynak, hosting AHEAD.pl
Polityka prywatności • copyright©2015 PTTK Katowice
x
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Informacją o plikach Cookies.

Administrator danych

Administratorem danych jest Górnośląski Oddział PTTK w Katowicach (GO PTTK) z siedzibą w Katowicach, kod pocztowy 40-013 przy ul. Staromiejskiej 4.

Kontakt przez e-mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. ; tel. (32)-2598314

 

Dane kontaktowe inspektora ochrony danych osobowych

Administrator nie wyznaczył inspektora ochrony danych.

 

Cele przetwarzania i podstawa prawna przetwarzania

GO PTTK realizuje cele statutowe.

Podstawą prawną przetwarzania są art. 6 ust. 1 lit. a; art. 6 ust. 1 lit. b; art. 6 ust. 1 lit. c; art. 6 ust. 1 lit. f; rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w  sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

 

Odbiorcy lub kategorie odbiorców danych

  • organa państwowe lub inne podmioty uprawnione na podstawie przepisów prawa,

  • podmioty współpracujące na podstawie umów powierzenia danych: firmy ubezpieczeniowe, hotelarskie, przewoźnicy, oraz podmioty wspierające w zakresie obsługi i konserwacji systemów informatycznych.

 

Okres przechowywania danych

Dane przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji celu, jednak nie dłuższy niż przez okres wskazany przepisami prawa.

 

Prawa osób których dane dotyczą

Osobie, której dane dotyczą przysługuje prawo dostępu do swoich danych, sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania i przenoszenia swoich danych, zgodnie z obowiązującą w GO PTTK procedurą.

Przetwarzanie danych osobowych w sposób zautomatyzowany

Dane osobowe nie są przetwarzane w sposób zautomatyzowany ani nie są profilowane w rozumieniu RODO.

 

Wniesienie skargi

W przypadku uznania, że GO PTTK narusza przepisy RODO, osoba, której dane dotyczą, może złożyć skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie, ul. Stawki 2, kod pocztowy 00-193.